Odiniai batai. Kaip prižiūrėti batus iš natūralios odos?

Odinių batų priežiūra. Batų iš natūralios odos priežiūra gali atrodyti bauginanti, tačiau oda iš tikrųjų yra neįtikėtinai patvari, kai jai suteikiama šiek tiek meilės. Tinkama odinių batų priežiūra iš tikrųjų priklauso nuo dviejų pagrindinių sąvokų: laikykite juos švarius ir sausus. Vos keli paprasti žingsniai labai pagerins jūsų odinės avalynės ilgaamžiškumą .

Taigi, kaip prižiūrėti odinius batus?

1. Odiniai batai neturėtų būti dėvimi kiekvieną dieną Oda turi kvėpuoti, kaip ir jūsų oda. Jūs visada turėtumėte turėti bent dvi poras batų, kad nereikėtų avėti tos pačios poros kiekvieną dieną. Jūsų kojos prakaituoja visą dieną (faktai yra faktai), o oda sugeria tą drėgmę. Drėgna oda yra jautresnė tempimui, dilimui, raukšlėms ir dėmėms. Dėvint juos kas antrą dieną, jie turi pakankamai laiko išdžiūti, o tai žymiai padidina jūsų avalynės ilgaamžiškumą.

2. Natūralios odos bateliai ir batai turėtų būti valomi kasdien Po ranka laikykite batų šepetėlį arba mikropluošto šluostę ir greitai nuvalykite batus po kiekvieno dėvėjimo. Jei oda turi apdailą, švelniu muilu ir drėgnu skudurėliu nuvalykite batų paviršių. Nenaudokite kempinės, nes daugelyje jų yra cheminių medžiagų, kurios gali prasisunkti ir neigiamai paveikti odą. Jei oda neapdirbta, naudokite balno ir kitų odos dirbinių priežiūrai skirtą muilą. Švelniai padarykite putas ir švelniai patrinkite ant batų, būtinai nuvalykite perteklių. Leiskite išdžiūti natūraliai, nes balno muilo sudėtyje yra vaško, kuris padės užsandarinti ir apsaugoti nebaigtą odą. Jei jūsų batai ištepti vandeniu ar druska, sumaišykite dviejų dalių vandens mišinį su vienu baltuoju actu ir tepkite ant pažeistų vietų, šluostydami, kol dėmės išnyks. Taip laikui bėgant nešvarumai ar nešvarumai nepateks į odą ir vėliau nereikės vargti su dėmėmis.

3. Laikykite odinius batus su mediniais batų kurpaliais viduje Tinkamas batų laikymas taip pat turi įtakos jų tarnavimo laikui. Jei jie sušlaptų, per naktį prikimškite juos laikraščiu ir leiskite natūraliai išdžiūti, bet taip pat investuokite į kokybiškus medinius batų kurpalius, kad batai atrodytų kaip nauji. Svarbiausias dalykas, kurį galite padaryti, kad išlaikytumėte savo odinių batų formą ir puikią išvaizdą yra naudoti medinius batų kurpalius. Rinkitės aukštos kokybės kedro kurpalius, kurie turi natūralių antibakterinių savybių ir gaivaus kvapo. Tokie kurpaliai iš odos sugeria susikaupusią drėgmę ir kvapus, todėl jūsų batai nesusiglamžys ir nepraras formos. Vien šiuo žingsniu galite žymiai pailginti savo mylimų tikros odos batų tarnavimo laiką.

4. Venkite blogo oro Tai turėtų būti savaime suprantama, tačiau jei tik įmanoma, lyjant lietui venkite avėti odinius batus, o žiemą stenkitės nevaikščioti druska ir sniegu padengtais šaligatviais. Vanduo gali nudažyti net vandeniui atsparius odinius batus, o odiniai padai tampa labiau pažeidžiami abrazyvinių paviršių, tokių kaip betonas ar akmenukai. Jei jūsų batai sušlampa, venkite noro juos džiovinti prie radiatoriaus ar lango. Dėl karščio ir saulės natūrali oda gali įtrūkti ir būti pažeista.

5. Nupoliruokite savo odinius batus kas 6 avėjimą Odinius batviršius reikia reguliariai apdoroti geros kokybės vaško laku, kad oda būtų apsaugota ir blizgi: naudokite batų tepalą maždaug kas 6 dėvėjimus. Batų tepalas padeda sudrėkinti odą ir prideda apsauginį sluoksnį, kuris atstumia dulkes ir vandenį. Taip pat atkuria spalvą ir paslepia įbrėžimus bei dėmes. Jums tereikia nuspręsti, vaškinis ar kreminis lakas (ar abu). Odinių batų kremas (tepalas) labiau drėkina nei vaškas ir sukuria natūralų apdailą. Batų vaškas suteikia šiek tiek geresnę apsaugą ir didesnį blizgesį, tačiau gali labiau džiūti. Siūlome pradėti nuo kremo ir baigti vašku, tačiau pasirinkimas priklauso nuo jūsų norimos apdailos. Ant švarių batų poliravimo priemonę tepkite sukamaisiais judesiais mikropluošto šluoste. Galite naudoti kiaulių plaukų šepetėlį, kad įtrintumėte juos giliau. Užbaikite poliravimo pirštine ir (arba) šepetėliu, kad nublizgintumėte batus ir sugrąžintumėte blizgesį.

6. Nenaudojamus odinius batus laikykite dulkių maišelyje Laikui bėgant dulkės gali patekti į odinius batus, todėl gali nusidėvėti ir suirti. Jei nenešiosite batų reguliariai ar batų senonas baigėsi, laikykite juos medžiaginiame dulkių maišelyje, kad jie kvėpuotų ir būtų apsaugoti. Žinoma, galite imtis ir kitų veiksmų, kad pailgintumėte savo odinių batų tarnavimo laiką, pavyzdžiui, naudoti odinį kondicionierių arba nunešti juos pas batsiuvį atjauninti, tačiau šių paprastų patarimų dėka, jūsų odiniai aulinukai, odiniai bateliai ar odiniai ilgaauliai liks geros būklės. Nustebsite, kiek ilgiau tarnaus jūsų odiniai batai, jei tinkamai juos prižiūrėsite.

7. Pakeisti savo batų raištelius kas šešis mėnesius, kad batai įgautų naują gyvenimą.

Produktas įtrauktas į pageidavimų sąrašą

Informuojame, kad svetainėje naudojami slapukai.
Paspaudę mygtuką mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą.