Moterų figūrų tipai. Kaip nustatyti savo kūno sudėjimo tipą

Žinant savo kūno tipą, gali būti naudinga pasirinkti drabužius, kurie išryškins geriausias jūsų savybes. Lengva nustatyti savo kūno tipą naudojant tik matavimo juostą. Pradėkite matuodami krūtinę, juosmenį ir klubus. Tada naudokite šią informaciją, kad nustatytumėte, kuris kūno tipas geriausiai apibūdina jūsų išmatavimus. Nesvarbu, koks jūsų kūno tipas , atminkite, kad kūnai būna įvairių formų ir dydžių ir visi kūnai yra gražūs!

1. Atlikite savo matavimus Nusivilkite drabužius arba dėvėkite tik apatinius. Norint gauti tikslius išmatavimus, geriau apsirengti mažai drabužių arba juos visiškai nusivilkti. Jei galite, nusirenkite apatinius arba apsivilkite ką nors lengvo ir priglundančio, pavyzdžiui, apatinį trikotažą ir tampres. Taip pat, kai atliekate matavimus, gali būti naudinga pažvelgti į veidrodį. Tai padės nustatyti, ar tinkamai pridėjote matavimo juostą.

• Išmatuokite visą krūtinės dalį . Naudokite minkštą, lanksčią matavimo juostą, kad visus matavimus atliktumėte centimetrais. Apvyniokite matavimo juostelę aplink visą krūtinės dalį, kuri paprastai yra krūtinės sritis, esanti jūsų spenelių lygyje. Matavimo juostelę laikykite prigludusią prie krūtinės, bet netempkite jos taip, kad suspaustumėte krūtis ar krūtinę. Patikrinkite matavimą ir užrašykite jį.

• Kai kurie žmonės , nustatydami savo kūno tipą, atsižvelgia ir į pečių matmenis , tačiau tai neprivaloma. Jei jūsų pečiai platesni už krūtinę, juosmenį ir klubus, galbūt esate apversto trikampio tipo. Išmatuokite pečius, kad nustatytumėte, ar esate. Patarimas : jei jums sunku nustatyti matavimo juostos vietą, paprašykite draugų ar šeimos nario padėti atlikti šiuos matavimus už jus.

• Raskite mažiausią juosmens dalį ir išmatuokite ją. Paprastai tai yra tiesiai po šonkauliais ir maždaug 5–8 cm virš bambos. Apvyniokite matavimo juostą aplink šią kūno dalį ir užrašykite matavimą centimetrais. Įsitikinkite, kad matavimo juosta nėra per įtempta. Patikrinkite, ar metras prigludęs, bet vis tiek galite įkišti 1 pirštą tarp matavimo juostos ir odos.

• Nustatykite plačiausią klubų dalį ir išmatuokite juos. Paprastai tai yra tarpkojo lygyje. Apvyniokite matavimo juostą aplink klubus ir užrašykite matavimą centimetrais.

2. Jūsų kūno tipo nustatymas Išskiriami penki moterų figūros tipai: trikampio (kriaušės), apskritimo (obuolio), apversto trikampio, smėlio laikrodžio ir stačiakampio (atletiškas). Sekite žingsnius, kad išsiaiškintumėte, kuris kūno tipas yra jūsų.

• Palyginkite 3 matavimus, kad nustatytumėte, kuris yra didžiausias ir mažiausias. Įvertinkite savo krūtinės, klubų ir juosmens matmenis nuo didžiausio iki mažiausio, kad galėtumėte vizualizuoti savo kūno formą. Jei skirtumas tarp 2 matavimų yra 2,5 cm arba mažesnis, laikykite juos lygiais. Pavyzdžiui, jei jūsų krūtinė buvo 86 cm, juosmuo buvo 97 cm, o klubai buvo 120 cm, tada jūsų klubai buvo didžiausi, o krūtinė – mažiausia. Galite turėti keletą išmatavimų, kurie yra labai panašūs arba net lygūs. Atkreipkite dėmesį į tai, nes tai turės įtakos jūsų kūno tipo nustatymui. Pavyzdžiui, jei jūsų krūtinė buvo 97 cm, o klubai- 99 cm, bet juosmuo buvo 110 cm, tada jūsų krūtinė ir klubai yra maždaug vienodi, o juosmuo yra didžiausias.

• Atpažinkite save kaip trikampio (kriaušės) formos, jei jūsų krūtinė ir juosmuo yra mažesni nei klubai. Jei jūsų klubai yra didžiausi iš 3 išmatavimų, o jūsų krūtinė ir juosmuo yra vienodo dydžio arba jei jūsų krūtinė yra mažesnė už juosmenį, esate kriaušės formos. Tai taip pat žinoma kaip trikampio forma ir tai labai dažnas kūno tipas. Pavyzdžiui, jei jūsų krūtinė yra 81 cm, juosmuo- 86 cm, o klubai- 100 cm, vadinasi tikrai esate kriaušės formos.

• Pažiūrėkite, ar esate apverstas trikampis, jei jūsų krūtinė yra didesnė už juosmenį ir klubus. Ši forma yra priešinga kriaušės arba trikampio formai. Apverstame trikampyje krūtinė ir (arba) pečiai yra platesni nei juosmuo ir klubai. Tai yra įprastas sportuojančių vyrų ir moterų kūno tipas, tačiau kai kurie žmonės gali turėti tokį kūno tipą ir paveldimumo dėka. Pavyzdžiui, jei jūsų krūtinė 100 cm, juosmuo- 91 cm, o klubai- 89 cm, vadinasi, esate apverstas trikampis.

• Vadinkite save stačiakampiu (ateltiškos formos kūno tipas), jei jūsų krūtinė, juosmuo ir klubai yra maždaug tokio paties dydžio. Jei krūtinės, juosmens ir klubų skirtumas yra ne didesnis 5 cm, greičiausiai esate stačiakampio formos. Tai įprasta sportuojantiems žmonėms ir jaunoms merginoms. Tačiau kai kurie žmonės natūraliai turi tokią formą. Pavyzdžiui, jei jūsų krūtinės apimtis yra 91 cm, juosmuo yra 89 cm, o klubai– 94 cm, vadinasi, esate atletiškos formos.

• Žinokite, kad esate apskritimo (obuolio formos), jei jūsų juosmuo platesnis nei krūtinė ir klubai. Jei jūsų juosmuo yra 5 cm didesnis už klubus ir krūtinę, galite būti obuolio formos. Kai kurie žmonės, turintys obuolio formos kūną, turi plonus klubus ir lieknas kojas. Gali būti, jog turite ir pilną biustą. Pavyzdžiui, jei jūsų krūtinės apimtis yra 110 cm, juosmuo- 120 cm, o klubai- 100 cm, vadinasi, esate obuolio formos.

• Atpažinkite save kaip smėlio laikrodį, jei jūsų juosmuo yra mažesnis nei jūsų krūtinė ir klubai. Smėlio laikrodžio formų krūtinės ir klubų išmatavimai paprastai yra maždaug tokio paties dydžio, o juosmens matmenys yra pastebimai mažesni nei krūtinės ir klubų. Taip sukuriamas pastebimas lenktas siluetas, einantis nuo krūtinės iki juosmens ir klubų. Pavyzdžiui, jei jūsų krūtinė yra 97 cm, juosmuo yra 76 cm, o klubai- 100 cm, vadinasi, esate smėlio laikrodžio formos.

• Jei nesate tikri, nubrėžkite figūrą, atitinkančią jūsų matavimus. Jei kyla problemų nustatant savo formą, pabandykite sukurti sumažintą silueto piešinį. Ant popieriaus lapo nubrėžkite

3 lygiagrečias linijas, kurių kiekviena yra 1/10 jūsų išmatavimų dydžio. Padėkite juos taip, kad linijos būtų 5 cm atstumu viena nuo kitos. Tada sujunkite linijų kraštus, kad pamatytumėte, kokią formą jos sukuria. Pavyzdžiui, jei jūsų matmenys būtų 81 cm, 91 cm ir 110 cm, jūsų linijos apytiksliai būtų 8 cm, 9 cm ir 11 cm. Sujungus šių 3 linijų galus susidaro kriaušės arba trikampio forma.

Produktas įtrauktas į pageidavimų sąrašą

Informuojame, kad svetainėje naudojami slapukai.
Paspaudę mygtuką mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą.