Mokasinai moterims. Kaip juos avėti ?

Mokasinai buvo naudojami šimtmečius, tačiau šį sezoną jie tampa viena karščiausių batų tendencijų. Su SIMKA sužinokite, kas yra mokasinai, ir kaip juos avėti. Kas yra mokasinai? Mokasinai yra batai be kulno, pagaminti iš odos. Tradiciškai jie neturėjo pado, jie buvo apvynioti aplink pėdą ir sudarė batų formą, susijungusią su siūle viršuje. Kad būtų patogesni ir praktiškesni, šiandien dauguma mokasinų turi padą, tačiau jie vis tiek pasižymi ryškiomis siūlių linijomis ir neturi kulno. Įprasta, kad mokasinai puošiami kutais, karoliukais ar kartais siuvinėjimais.

Mokasinų savybės Mokasinai šiandien būna įvairiausių stilių. Jie dažniausiai pasižymi šiomis savybėmis:

• Jie yra be kulno – nors dauguma mokasinų dabar turi atskirą padą, mokasinai neturi apibrėžto kulno.
• Jie turi išskirtinę siūlę – mokasinų batuose dažniausiai yra U formos siūlė. Kartais siūlė būna kitokios formos, tačiau tai visada ypač pastebimas mokasinų stiliaus bruožas.
• Jie pasižymi laisvu progludimu – mokasinai paprastai yra laisvesni nei kitų stilių batai, todėl jie yra patogesni ir dažnai dėl šios priežasties tampa geresniu pasirinkimu pavasariui ir vasarai.

Mokasinai ir loaferiai Kuo mokasinai skiriasi nuo kitų stilių batų, tokių kaip loaferiai ir espadrilės? Tai tikrai geras klausimas, nes jie atrodo neįtikėtinai panašūs. Šiuolaikinėje madoje jie kartais naudojami pakaitomis, tačiau jie nėra vienodi. Istoriškai batai ir mokasinai atkeliauja iš labai skirtingų vietų. Mokasinai kilę iš Azijos ir gimtosios Amerikos, o loaferiai – iš Skandinavijos. Skandinavijoje žvejai susegdavo du odos gabalus kartu su juostele per vidurį, kad sukurtų patogius ir prilaikančius batus (loafer) dirbdami. Gimtojoje Amerikoje mokasinai buvo kuriami iš vieno odos gabalo, kuris buvo sujungtas viršuje. Kitas esminis skirtumas yra tas, kad batai gali turėti kulną, o mokasinai visada yra be kulnų. Tiek loaferiai, tiek mokasinai gali būti pagaminti iš tos pačios medžiagos, pavyzdžiui, zomšos arba nubuko odos. Mokasinai ir espadrilės vėlgi labai panašios į mokasinus. Tačiau espadrilės dažnai gaminamos iš drobės, o ne iš odos, ir paprastai yra pagamintos iš dviejų ar daugiau medžiagos dalių. Espadrilės turi „virvės“ padą, o ne guminį ar krepinį.

Ar mokasinai yra šlepetės? Dažnai manoma, kad mokasinai yra šlepetės. Nors šlepetės gali būti mokasinų stiliaus, mokasinai daug rečiau skirti naudoti patalpose; jie labiau yra oficiali arba laisvalaikio avalynė avėjimui lauke. Mokasinai vairavimui Mokasinai buvo populiarūs batai, skirti avėti vairuojant, nes jie yra patogūs ir saugūs. Dėl jų populiarumo buvo sukurtas specialus mokasinų modelis- „vairuojantis mokasinas”. Jie yra tokio paties stiliaus kaip ir įprasti mokasinai, tačiau turi kitokį padą (su iškilimais), kuris suteikia papildomo sukibimo. Šis mokasinų modelis ypač mėgstamas vairuotojų. Mokasinų istorija Mokasinai gyvavo šimtmečius. Manoma, kad jie pirmą kartą atvyko į Ameriką iš Azijos, maždaug prieš 30 000 metų. Amerikos indėnai juos priėmė kaip praktišką ir patogią avalynės formą. Skirtingi mokasinų stiliai buvo kuriami atsižvelgiant į skirtingas gentis ir vietoves, kuriose jie gyveno – skirtingiems klimatams ir aplinkoms reikėjo skirtingos avalynės. Per tą laiką buvo galima atpažinti skirtingų genčių narius pagal jų batus, nes kiekviena gentis sukūrė savo unikalų stilių. Kai kurios gentys netgi buvo pavadintos pagal jų dėvėtų batų tipus. Žodis „mocasin“ kilęs iš powhatan kalbos. Powhatan kalboje žodis „makasin“ tiesiog reiškia batą. Ką dėvėti su mokasinais? Mokasinai yra tokie populiarūs iš dalies dėl savo universalumo. Jie gali būti dėvimi su daugybe skirtingų drabužių ir visada atrodo puikiai. Štai trys idėjos, ką dėvėti su moteriškais mokasinais, kad šį sezoną atrodytumėte fantastiškai. Nepamirškite atsižvelgti į savo mokasinų spalvą ir kaip jie dera su jūsų apranga. Odiniai mokasinai yra įvairių spalvų. Labiausiai paplitę yra įvairūs rudos spalvos atspalviai, nes tai yra populiariausia zomšos ir nubuko odos spalva, tačiau juos galima rasti juodos, alyvuogių žalios , baltos, rožinės ir mėlynos spalvos .

Nuo vasariško stiliaus mokasinų iki žieminių mokasinų – kiekvienai aprangai ir sezonui tinkantis stilius.

1. Šortai arba sijonai Balti mokasinai puikiai tinka pavasariui ir vasarai. Kadangi jie yra šviesūs ir laisvesni nei kitų rūšių batai, jie padeda išlikti vėsiems šiltesniu oru. Tai reiškia, kad jie idealiai tinka prie šortų ar sijonų, kad atrodytų kasdieniškai ir praktiškai.
2. Spalvoti siauri džinsai Juodi mokasinai bei raudoni mokasinai puikiai atrodo kartu su spalvotais siaurais džinsais. Spalvoti siauri džinsai išryškina laisvalaikio mokasinų stiliaus pusę, kad pavasarį ar rudenį būtumėte atsipalaidavusi ir stilinga. Kadangi šie batai yra skirtingų spalvų, visada rasite porą, kuri derės prie jūsų mėgstamų bordo, raudonų, žalių ar mėlynų džinsų. Tačiau būtinai pasirinkite tinkamą derinį, kad išvengtumėte spalvų nesuderinamumo!
3. Iškilmingos suknelės ar kostiumai mokasinai moterims nebūtinai turi būti kasdienė laisvalaikio avalynė. Juos taip pat galite derinti su mėgstama suknele arba su elegantiškais marškinėliais, kad atrodytumėte stilingai ir patogiai bet kokiai šventinei progai. Jie padeda sukurti protingą ir pasitikinčią estetiką. Venkite netinkamų derinių Jei begalinis mokasinų universalumas visada pavertė jį geidžiamu mados mylėtojų modeliu, tai tuo pačiu metu tas pats universalumas dažnai sukeldavo nesusipratimų ir netinkamų derinių. Ypač elegantiški batai mokasinai reikalauja atsargumo ir kruopštaus žvilgsnio, nes tai avalynė, kuri istoriškai įkūnija elegancijos ir stilistinio rafinuotumo esmę. Kadangi linija, skirianti paprastą mokasinų dėvėjimą nuo svetingos autentiškos elegancijos, kurią neišvengiamai įkūnija šie batai, yra plona, tai tinkamas derinys tampa esminiu.

2024 šie bateliai su visa jėga grįžta į moterų geidžiamiausiųjų batų sąrašą. Rasite daugybę spalvų ir raštų modelių, kad sukurtumėte pačią įvairiausią išvaizdą. Pas mus mokasinai moterims internetu vienoje vietoje: išsirinkite tuos, kurie jums labiausiai patinka, kad sektumėte 2024 m. mokasinų tendencijas.

Susijusios prekės

Produktas įtrauktas į pageidavimų sąrašą

Informuojame, kad svetainėje naudojami slapukai.
Paspaudę mygtuką mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą.